OVERVEEN

Stelt u zich eens voor: Het strand en de duinen enerzijds én de gezellige binnenstad van Haarlem anderzijds, beide op slechts 10 minuten fietsen van uw huis. Met een woning in De Brouwerskolk is dat de realiteit. Om van de natuur te genieten is de fiets niet eens nodig. U hoeft enkel de statige oprijlaan af te lopen en u beland direct in het Brouwerskolkpark. In de zeventiende eeuw stonden op deze plek meerdere bierbrouwerijen vanwege het schone duinwater dat men hier kon winnen. Aan die tijd doet alleen de naam van de straat en het park nog herinneren, want het gebied is weer volledig overgenomen door de natuur. Er zijn enkele verharde wandelpaden en honden mogen hier lekker los lopen.

Behalve wandelen zijn er nog tal van andere sportieve activiteiten mogelijk direct rondom De Brouwerskolk. Er zijn ruiterpaden in het park, u kunt zwemmen in het nabij gelegen duinmeer het Wed, of u loopt naar tennisvereniging Wimbledon dat op slechts 350m afstand ligt. Het moderne sportcomplex Tetterode ligt weer 350m de andere kant op.

Kortom, alleen al de locatie maakt het heerlijk wonen aan de Brouwerskolkweg in Overveen. De directe omgeving van deze woningen is volledig gericht op ontspanning en genieten. En voor het geval u toch een dagje weg wilt; het treinstation ligt op 10 minuten wandelen!

GESCHIEDENIS

Het voormalige kantoor van de gemeente Bloemendaal werd gebouwd in 1936. Als toenmalig directeur van Publieke Werken was dhr. J. de Jonghe tevens architect van dit charmante gebouw.

Vanuit hier werden vroeger de werkzaamheden voor de nutsvoorzieningen gecoördineerd en uitgevoerd. Het gas-, elektriciteit-, telefoon- en waternetwerk van de gemeente Bloemendaal werden vanuit dit kantoor aangestuurd.

Veel van de charmante aspecten van het gebouw blijven intact, zoals de statige oprijlaan, de gezamenlijke entree, de grote dakoverstekken, de grote raampartijen met haar slanke zwarte stalen kozijnen en de prachtige robuuste spantenconstructie in de kap. Ten tijde van de bouw in 1936 stond dit gebouw nog midden in het kale duinlandschap tussen Haarlem en Bloemendaal. Inmiddels is dit veranderd in een groene oase, omringd door bomen en bloemrijke struiken.

Impressies

Top